Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 27 Şubat 2015 2155 Görüntüleme

Siyaset ve Dava Arkadaşları Necmettin Erbakan’ı Anlattı

Milli Görüş Hareketi’nin kurucusu ve lideri, Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 4. yıl dönümünde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ve dava arkadaşlarının Erbakan’ı anlattığı programla anıldı.

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Ekrem Kızıltaş’ın yaptığı programda Necmettin Erbakan’ı yakından tanıyan arkadaşları Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay, Eski Milletvekili Kahraman Emmioğlu ve Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Erbakan’ı anlattı. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de mesajında, merhum Erbakan’a vefa olarak, 1995 yılında kendi tarafından temeli atılan kültür merkezine adının verildiğini, adının Beykoz’da yaşatıldığını belirtti.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan adının verildiği kültür merkezinde  yapılan programda; Merhum Erbakan’ın siyaset, sanayi ve ilim dünyamıza katkılarının yanı sıra,  ahlaka ve maneviyata verdiği önem, liderlik vasıfları, siyasi iradesi, davasına inancı, çalışma prensipleri ve kararlılığı aktarıldı.

Kahraman Emmioğlu: “Türkiye’nin Sanayileşmesinde Büyük Katkıları Var”

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Hoca’nın öğrencisi ve asistanı olan, siyasi hayatı boyunca hep yanında yer alan ve birçok üst devlet kademesinde görev yapan Kahraman Emmioğlu Erbakan’ın Türkiye’nin sanayileşmesindeki rolüne değindi.    

Kahramanoğlu: “Türkiye’nin dışa bağımlılıktan kurtulmasında sanayileşmenin büyük katkıları olacağına inanıyordu. O yıllarda batıdan bize sürekli tarım ülkesi olduğumuz telkin ediliyordu. Bana kalkınma için gerekli olan 70 ağır sanayi kuruluşunun projelerinin hazırlanması için bizzat talimat verdi. ‘Benim halkım senelerce uyutulmuş, insanları hiç olmazsa bu sanayi yatırımlarıyla sarsalım’ demiştir. Bu sanayi kuruluşlarının bazılarını hayata geçirdik. Fakat 1 yıl sonra iktidar değişikliği olunca bu projeler yeni hükümet tarafından üvey evlat muamelesi gördü. Hoca’nın sanayileşmeye diğer büyük katkısı organize sanayi bölgelerinin kurulması hadisesidir. Hoca bunların üzerinde çok ciddi şekilde durmuştur.” şeklinde konuştu.

Hasan Aksay: “Hocanın Gayreti Çok Başkaydı”

Milli Nizam Partisi’ni zorluklar içinde fakat büyük iman ve inançla kurduklarını anlatan Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay: “Milli Nizam Partisi’ni kurarken besmelesiz işin hayrı olmaz diyerek parti beyannamesine yazdık. İlk maddeye besmeleyi koyduk. Lokantada yemek yemek yok. Parti binasında sadece peynir, ekmek, zeytin bulunacak. Otelde yer ayırtma yok, teşkilata yük olmamak için evlerde yatılacak. Tabi ki hocanın gayreti çok başkaydı. Evlerde misafir kalırdık, bütün gün koşturmaya rağmen gece kalktığımda hocanın teheccüt namazı kıldığını görürdüm. 1961 yılında meclis çevresinde namaz kılan 4 kişiydik. Abdulkerim Doğru, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Kemal Şentürk. 4 kişiden  biri cumhurbaşkanı asgarisi bakan oldu.” diyerek Necmettin Erbakan’ın maneviyata bağlılığını aktardı.

Karahasanoğlu: “Müslümanlara Özgüven Aşıladı”

Necmettin Erbakan’ın Müslümanlara ülke yönetiminde özgüven aşıladığını vurgulayan Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ise: “Erbakan Müslümanlarda ülke yönetiminde söz sahibi olabiliriz anlayışını kafalara kazıdı. İmam hatip okullarının açılmasıyla, vakıf çalışmalarıyla bir kuşak yetişti. Bugün iş başında olan gençler ve kadrolar o günlerden yetişti. Müslümanlar için ülke yönetiminde bir model ve örnek ortaya koydu. Bu onun büyük bir hizmetidir” şeklinde konuştu.

Milli Gazete yıllarına da değinen Mustafa Karahasanoğlu, Necmettin Erbakan’ın yaptığı işlerde çok ciddi ve çalışma prensibinden katiyen taviz vermeyen bir yapıya sahip olduğunu da anlattı.

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb