Ana Sayfa Köşe Yazarları 28.12.2021 831 Görüntüleme

LOOKUP 2022

Bir kuyruklu yıldız dünyaya çarpmak üzere, iki bilim adamı bunu tespit ediyor. Ama ve lakin insanlığı buna bir türlü inandıramıyor.

Social dilemna adı altındaki belgeselin filme çekilmiş hali diyebiliriz. Daha doğrusu Black-Mirror ve Melankoli filmleri başta olmak üzere tüm felaket filmlerinin sonuncusu #dontlookup. Sosyal medyanın tarafınıza özel yaratılmış algoritmalarının, daha ne kadar beğenilerinize göre size sunulmuş beğenilerinizi, beğeneceğinizi merak ediyoruz yeni yılda. 2022 gelmeden film, Amerikan hükümeti ve siyaset sistemi ile oldukça güzel eğlenmiş. Bunu da sanırım dünya ülkeleri siyasetin maletmiş.

Her 10 yılda bir yapılan felaket filmlerinin etkisi  en fazla bir ay sürüyor. Yaklaşık 20 yıldır belgesellerinde seslerini duyurmaya çalışan bilim adamlarının bu filmdeki iki bilim adamından hiçbir farkı yok.  Tek fark kuyruklu yıldızın dünyaya çarpma süresi.

 Algılama sistemimizi, beğenilerimizi, sorgularımızı ve bunun sonuçlarını yönlendiren sosyal medya, yaklaşan felaketin sorumlusu gibi gösterilse de asıl sorumlunun insanoğlunun kendisi olduğunu hicvediyor.

O halde bu sene içi boşalan sıfatları tekrar doldurmaya başlayacağız. Aile, devlet, halk,merhamet….
Her sene gibi bu senede bitmeyen işler listesi yapacağız. Umarım madde sırası daha az olur artık.

Her sene mutlu ve huzur dolu bir yıl geçirmeyi dilemek yeterdi. Bu sene ise her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bir şey var.  O da sevgi ve şefkat dolu yuvamızdan çıkıp kafamızı biraz daha etrafa çevirmek olacak.
Yeni yılda sanatın matematiğin ve biliminde siyaset kadar konuşulmasını istiyorum. Bu sene daha az çocuk  ve kadın çığlığı, daha fazla kuş sesi duymak istiyorum.

İlginizi çekebilir

KÖRDÜĞÜM

KÖRDÜĞÜM

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb