Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 16 Mart 2017 1485 Görüntüleme

Başarılı Olmanın Anahtarları Verildi

Beykoz Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği “Geliştiren Aile Ortamı ve Başarı” konulu söyleşiye Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog-Yazar Polat Doğru katıldı.

İlçe sakinlerinin ilgi gösterdiği söyleşide aile ve sınıf ortamının sağlıklı olmasının önemi hatırlatılarak  toplumun geleceğinin bu ortamlarda oluştuğu belirtildi. Konuklara başarılı olmanın anahtarlarının verildiği program Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Doğan Cüceloğlu: “Çocukların Adam Olmasını Beklerken Adam Yerine Koymuyoruz”

Ailelerin çocukları başarı odaklı yetiştirdiklerini, gerçeği çoğu zaman göz ardı ettiklerini vurgulayan Cüceloğlu: “Gittiğim yerlerde iki ortamı önemli gördüm, biri aile ortamı diğeri ise sınıf ortamı. Türkiye’nin geleceğinin mimarları öğrencilerdir, çocukları bir birey olarak kabul edip iyi bir iletişim sağlayarak olumsuz şeyleri olumluya çevirebiliriz. Adam yerine koymak gerekir, hayat akarken acele etmeden gergin olmadan heyecanlanmadan çocukları anlamalıyız. Çocukları insan yerine koymuyoruz. Adam olmasını bekliyoruz, ama adam yerine koymuyoruz. Empati kıtlığı var. Halk arasında halden anlamak diye tabir edilen durumu yaşamak gerekir. Çocuk çırpınıyor ama anne ve babalar empati yapıp onu anlamıyorlar” dedi.

Ebeveylerin çocuklarını anlayamamasının, onların yaşam başarısını kaçırmalarına neden olduğunu söyleyen ve çocukların mutsuz bireyler olarak hayata atıldıklarını ifade eden Cüceloğlu, mutsuz bir insanın da mutsuzluğunun sadece kendisini değil, çevresindekileri de mutsuz ettiğini ifade etti.

99441909015513f282dd2259cacb9139_big_r

Polat Doğru: “Çocuklarınızı Sevin, Değer Verin”

Sosyolog-yazar Polat Doğru ise : “Aileler çocuklarının performansının yüksek olmasını istedikleri için adeta onların canını okuyorlar. Anne ve babalığı onlardan daha iyi bir sonuç almak için yapıyoruz. Bütün mesele onlara daha düzgün bir geleceği nasıl sağlayacağımızı düşünmemiz. Acele ve gergin anlarda mantıklı hareketler sergileyemiyoruz. Çocukları takdir etmeliyiz. Olduğu gibi sevin ve değer verin, onlara güvenebileceğinizi gösterin ve önemseyin.” şekline tavsiyelerde bulundu.

Söyleşide Sosyolog Yazar Polat Doğru ve Prof. Dr. Cüceloğlu, kişilerin birbirleriyle olan münasebetinde yaşanan sorunları, espirili bir anlatımla izleyicilere aktardı.

3e48342d45f4c80f1f663cd018058687_big_r

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb