Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 1 Nisan 2018 1581 Görüntüleme

CHP Beykoz Kadın Kolları basın açıklaması..!

CHP Beykoz Kadın Kolları, geçtiğimiz günlerde TBMM’de yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

TBMM’de 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçıların TBMM Başkanlığı’nın talimatıyla sahneye çıkartılmadığı iddia edildi. Oyuncular Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Yaptığımız araştırmalar sonucunda da olayın yaşandığını destekleyen bilgilere ulaşılmıştır” demişti.

Yaşandığı iddia edilen hadisenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri bir basın açıklaması yaptı.

DSC_0007

Yapılan basına açıklamasında yaşanan olayların adım adım karanlığa gidişimizin ayak sesleridir ifadelerine yer veren Başkan Çalışkan, “Kadından korkan, kadın-erkek eşitliğini hiçe sayan, kadını yok saymaya çalışan bu zihniyeti kınıyoruz. Bu uygulamalara artık dur demeliyiz. Kadına, laikliğe, özgürlüğe düşman bu zihniyeti kabul etmiyoruz. Sorumlular derhal istifa etsin” diye konuşarak, yaşandığı iddia edilen olayın sorumlularının istifa etmesini istedi.

DSC_0002

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü nedeniyle düzenlenen tiyatro gösterisinde kadın oyuncularının sahne çıkmasının engellendiği iddiasını savunan CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çalışkan, “Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar gösteriye bir saat kala sahneye alınmadı. Atatürk’ün resmi dahi istenmedi, oyunun süresi 12 dakikadan 4 dakikaya düşürüldü. Erkek oyuncular, performanslarını sergilerken kadın oyuncular konukların arasında yer aldı. 29 Mart günü gerçekleşen bu olay, kadın erkek eşitliği çerçevesinde kabul edilemez. Bu uygulama anayasaya aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

Çalışkan sözlerini şöyle sonlandırdı:

Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki, sahneye bir kere çıktık, bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk’ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkı aldığı Millet Meclisi’nde uygulanan çağdışı kararı protesto ediyoruz.”

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb