Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 2 Mayıs 2013 2682 Görüntüleme

ÇELİKBİLEK PROJE SUNUMU YAPTI!…

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek 4 yıllık hizmet ve çalışmaları değerlendirmek üzere ilçedeki yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Çelikbilek toplantıda ilçeyi turizm, eğitim, kültür ve spor kenti haline getirecek, alt yapısı hazır ve uygulamaya başlayan 20 projeyi tanıttı.

Beykoz Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan kahvaltılı toplantıya yerel gazetelerin genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri, köşe yazarları, muhabirler, belediye başkan yardımcıları ve danışmanlar katıldı.

Beykoz’un insan unsuru, zengin tarih ve kültür mirası, %84’ü orman olan yeşil dokusuyla  Boğaz’ın kıyısında yer alan nadide güzelliklere sahip bir ilçe olduğunu hatırlatan Çelikbilek, Yoros Kalesi, Yuşa Tepesi’yle, Hünkar Kasrı’yla koruları ve mesire alanlarıyla bu güzellikleri korumak ve hizmet standartlarını artırmak için 4 yıldır durmaksızın çalıştıklarını söyledi.

Doğal sit alanı ve imar düzenlemeleri dolayısıyla Beykoz’un zaman kaybı ve hizmet güçlükleri yaşadığını belirten Çelikbilek: “Herhangi bir proje için kurullardan onay almak hayli zaman alıyor. İlkönce planlı ve imarlı bir ilçeye ihtiyacımız var, göreve geldiğimizde imar planlarını tozlu raflardan indirdik. İmar planlarını güncelledik ve hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurullarında değişiklik olunca planları yeniden bakanlığa göndermek zorunda kaldık bu da bize planlar konusunda zaman kaybı yaşattı” dedi.

Çelikbilek: “İnsanların İhyası İçin Çalışıyoruz” 

Bu dezavantajlara karşın ilçeye pek çok imkân kazandırdıklarını ve gayretle çalışmaya devam etiklerini söyleyen Çelikbilek: “Beykoz’un eksiklerini gidermek için çalışıyoruz bunun için önce insan profilini iyileştirmek lazım, kültürel anlamda bir zenginliğe ihtiyacımız var bunu insanların önüne koymamız, insanların ihyası ve inşası gerekir. İnsanların burada huzurla yaşaması için yasal anlamdaki haklarının korunması lazım,  Bunun için hazırladığımız ilçeyi değiştirecek ve geliştirecek projelerimiz var” dedi.

Başkan Çelikbilek toplantıda yapımına başlanan ve uygulama aşamasına gelen projeler hakkında bir sunum yaptı.

İşte Beykoz’un gelişen turizm, eğitim, kültür ve spor kenti vizyonuna uygun olarak hazırlanan ilçeyi değiştirecek ve geliştirecek projeler:

KARLITEPE PROJESİ: Eşsiz İstanbul manzarasının seyredilebileceği, içinde teleferik, seyir kulesi, rüzgar gülü, 15 bin kişilik piknik alanı, cam müzesi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile spor sahalarının nın yer aldığı Çamlıca’ya alternatif geliştirilen bir mesire alanı projesi.

BEYKOZ ARENA: Beykoz’da spor olanaklarını artıracak ve sporu yaygınlaştıracak bir stadyum ve kompleks inşa edilecek. İçinde 10 bin 500 kişilik stadı, atlama kuleli olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor salonu olan stadın 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

CAM KÖY PROJESİ: Beykoz’un köklü camcılık geleneğini yeniden canlandırmak üzere ilçenin köylerinde cam atölyeleri kurulacak, öncelikli olarak belediyenin sosyal tesislerinde cam eşyayla  servise başlanacak, tesislerde ilçeyi sembolize eden cam ürünler satılacak, ilçe girişlerine Beykoz’un bir cam beldesi olduğunu anlatan cam heykeller yerleştirilecek.

BAL KENT PROJESİ: İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi olan Beykoz’da bal üretimi ve kalitenin artması için arıcılara teşvikler sağlanacak. Projenin ilk adımı bu ay içinde arıcılara 500 kovan dağıtımıyla başladı. Gelecek yıl arıcılara içindeki ana arılarıyla birlikte 1000 kovan, 4 yılda ise 15 bin kovan dağıtılacak. Arıcılık yapmak isteyen ilçe sakinleri kurs ve eğitimlerle desteklenecek.

ORHANVELİ KANIK PARKI PROJESİ: İlçenin büyük ve kalabalık mahallelerinden Kavacık’ta  ilçe sakinlerinin nefes alıp dinlenebileceği, içinde havuzu, spor ve sosyal alanları, el sanatları çarşısı ve kafeteryası olan yeni ve büyük bir parkın yapımı devam ediyor.

KÜÇÜKSU MESİRE ALANI PROJESİ: Osmanlı Padişahları’nın gözde mesire alanlarından Tarihi Küçüksu Mesiresi, doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yeniden ilçeye kazandırılıyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nin inşaatları sırasında yeşil alan dokusu büyük oranda zarar gören Küçüksu Mesiresi, camisi ve tarihi kasrıyla yemyeşil bir vaha şeklinde ortaya çıkacak.

BARUTHANE PARKI: Tarihi Göksu Deresi’nin kıyısında yer alan Baruthane Parkı ilçe sakinlerine yaraşır güzellikte yenileniyor. Proje kapsamında dere genişletiliyor. Göksu Deresi’ndeki teknelere düzen getiriliyor, yapımına başlanan proje kapsamında amfi tiyatro, kafeteryalar, el sanatları çarşısı, tekne tamir yerleri yer alıyor.

BEYKOZ YAT LİMANI: Beykoz sahilinde yapılacak yat limanıyla kontrolsüz parklanma denetim altına alınırken ilçe kıyıları da deniz araçları ve yatlar için düzenli hale gelecek.

NİKAH SARAYI PROJESİ: Selçuklu mimarisinde inşa edilecek nikah sarayında 800 koltuk kapasiteli nikah salonu, sık aralıklarla nikah kıyılmasına uygun 577 m2 iki ayrı fuaye alanı olan, 10 bin m2’si belediye hizmet binası olmak üzere, içerisinde düğün salonu, kültür merkezi ve 20 bin m2’lik otoparkı olan kapsamlı bir proje.

TARİHİ PAŞABAHÇE VAPURU: Şehirhatları’nın en eski vapurlarından olan Tarihi Paşabahçe Vapuru bundan böyle yolculuğuna müze, sergi ve nikâh salonu olarak devam edecek. Kapsamlı bir restorasyon çalışmasıyla yenilecek olan tarihi vapurda, cep sineması, kütüphane, sergi salonu, VİP toplantı salonu, kafe ve restoranlar yer alacak.

ÇUBUKLU EĞİTİM KAMPUSU:  Çubuklu’da 4 bin 500 öğrencinin eğitim alacağı, içinde anaokulu, ilk ve ortaokulu olan, donanımlı bir bilişim lisesinin yer aldığı, anfi tiyatro ve spor kompleksleri de olan bir eğitim kompleksi kurulacak. Projesi Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan kompleksin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görüşmeleri sürüyor.

ŞAHİNKAYA EĞİTİM KOMPLEKSİ: 6 lisenin yer aldığı Şahinkaya Eğitim Kompleksi Projesi’nin hayata geçmesiyle Şahinkaya Bölgesi, Beykoz Arena, Türk Alman Üniversitesi ve halihazırdaki  Şahinkaya Endüstri Meslek Lisesi’yle bir yaşam alanına dönüşecek.

KANLICA EĞİTİM KURUMU: Kanlıca ve Çubuklu’ya hitap edecek 24 derslikli yeni bir okulu kapsıyor.

YENİMAHALLE HİZMET BİNASI: Yenimahalle’de ilçe sakinlerinin sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayabileceği bakımlı ve modern bir hizmet binası inşa edilecek.

HZ. YUŞA VE ÇEVRESİ YENİLEME PROJESİ: Beykoz’un önemli ibadet mekânlarından Hz. Yuşa Türbesi’nin çevresi,  Hz. Yuşa Peygamberin makamına yaraşır güzellikte projelerle yenilenecek.  İBB çevre ve peyzaj projelerini, Beykoz Belediyesi ise yol yapım, otopark projelerini hayata geçiriyor. Proje kapsamında Yuşa Tepesi’ne yeni bir cami yapılması da düşünülüyor.

ORTAÇEŞME MEYDANI: Ortaçeşme Meydanı, Spor ve Çayır Caddesi’yle birlikte yenileniyor, ilçe sakinlerinin dinlenme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği yeni bir meydan kazanıyor.

KILIÇLI FİLM PLATOLARI:  260 dönüm arazi üzerinde 53 farklı mekânda ve dev hangarlarda aynı anda 10 film çekiminin yapılabileceği bir film platosu projesi. Paltoda bazı mekânların yapımı tamamlandı.

GÖKSU AQUAPARK PROJESİ: Anadoluyakası’nın ilk aquaparkı olarak yapılacak tesisin yerli ve yabancı turistleri ilçeye çekmesi bekleniyor.

KANALRİVA: Riva’yı turizm cenneti yapacak Kanal Riva Projesi taşkın riskine karşı mevcut derenin ıslahı, organik tarımın desteklenmesi, kanal etrafında spor, dinlenme, bisiklet ve yürüyüş alanlarının kurulması ile turizm tesislerinin yapılmasını kapsıyor.

ELMALI KENT ORMANI: Başbakanlık tarafından, 8 milyon m2 alan üzerinde Türkiye’nin 7 bölgesi  ve 81 ilinden özellikler taşıyan yöre derneklerinin çeşitli etkinlik yapacağı 7 farklı mesire alanı oluşturulacak.

Beykoz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Rüştü Karabıyık da toplantı kapsamında basın mensuplarına  belediyenin teknoloji yatırımlarıhakkında bilgiler verdi.

İlginizi çekebilir

2B’NİN  ALTINDA RANT VAR

2B’NİN ALTINDA RANT VAR

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb