Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 26 Ağustos 2013 3551 Görüntüleme

AKP ADAY ADAYI AVUKAT KEMAL KAYA: “İNSANLARIN YÜZLERİ DE ESKİYOR”

Ak Parti’nin, Beykoz Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk ismi, daha önce Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş ve 2004 yerel seçimlerinde aynı partiden aday olmuş olan av. Kemal Kaya..

Av. Kemal Kaya: Beykoz’un tamamen Özel Proje Alanı ilân edilmesi için gayret sarf ediyoruz

Av. Kemal Kaya, 23 Ağustos Cuma akşamı aday adaylığı ile ilgili basın açıklamasında bulunmak üzere, yerel basın mensuplarını Kavacık’ta organize ettiği bir yemekte ağırladı. Burada basın mensupları ile sohbet ederek, aday adaylığı açıklamasını gerçekleştiren av. Kaya, yemeğin ardından ise kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kaya, açıklamalarında, “ toplumsal dinamiklerin gerektirdiğini” kaydederek, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbililek’in değişmesi gerektiğini imâ etti. Ak Parti aday adayı Kaya, Çelikbilek için, “ Yücel Bey’in ben Ankara’dan veya daha yüksek noktalardan ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum ve şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da kendisine müteşekkiriz” dedi.

Konuşmasında zaman zaman ana muhalefet partisi CHP’ye de göndermelerde bulunan Kaya, Kadir Gecesi ve sonrasında Görele Köyü’nde yaşanan olaylar ile ilgili olarak, CHP’nin, “ acılardan rant elde ettiği” ve olayları “ kaşıdığı” iddiasında bulundu.

Belediye Başkanı olduğu takdirde, “ ilçede kampus açtıracağı” üniversiteler olacağına işaret eden aday adayı,  Beykoz’un kapatılan üretim sahalarını ( fabrikalarını) ya üniversiteleşme ya da kongre turizmine yönlendireceklerini ifade ederek, “ buraların maliklerini bu amaca yönlendireceğiz” dedi.

Basın açıklamasında neler söyledi?

Aynı zamanda Dış Politika Derneği Başkanı olan Av. Kemal Kaya, basın açıklaması öncesinde Türkiye’nin dış politikası ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Kaya, aday adaylığı konusunda ise şu ifadelere yer verdi: “ Allah’a hamd ve Resulü’ne salat-ı selam olsun! Biz buradayız, sizler ile beraberiz. İnşallah bu beraberliğimiz birlikte bulunduğumuz bölgeye, ilçemize ve ülkemize hizmet etme imkânını bize verir. Bir süredir yerel siyasetin biraz dışarısında ve dış politika ile birtakım çalışmalarımız oluyordu.”

Beykoz doğumluyum

Bendeniz 1967 Beykoz doğumluyum. Burada doğmuş ve burada yetişmiş bir kardeşinizim, bu toprakların bir parçasıyım. Fevzi Çakmak Ortaokulu ve sonrasında Ferit İnal Lisesi mezunuyum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum ve bir süre yurt dışında, Viyana’da master çalışması yaptım. Döndükten sonra, yaklaşık bir 15- 20 yıldır burada yerel siyasetin içinde oldum. Bunun son birkaç yılında da dış politika ile uğraşmaya başladım.

Şu anda da eleştirdiğimiz bazı noktalar var

Bir müddettir Adalet ve Kalkınma Partisi’nin saflarında siyaset üretmeye başladık. Toplumun menfaatleri için gayret içerisindeyiz. Bu noktada, geçmişte beraber siyaset yaptığımız arkadaşlarımız ile birlikte olmanın memnuniyetini yaşıyoruz.

Elbette geçmişte eleştirdiğimiz birçok husus vardı. Şu anda da eleştirdiğimiz bazı noktalar var ama bu noktada biz hükümet edenlere, sayın Başbakan’ımıza ve ekibine elimizden geldiği kadar anlayışımız doğrultusunda yerel anlamda veya bulunduğumuz politik ortamlarda destek vermeye çalışacağız. Şu andaki parti teşkilatımız ile, arkadaşlarımız ile fevkalade seviyeli münasebetimiz var. Olumlu, nazik tutumlarından dolayı kendilerine müteşekkiriz.

İşin ruhuna uygun bir değişim olmalı

Şunu paylaşmak isterim; nitelikli, heyecanlı ve enerjik bir teşkilat içerisinde kendimi buldum. Ama her şey gibi, her yapı gibi zaman zaman değişime, gelişmeye ihtiyaç olduğu ortamlar oluyor. Bunu da ifade etmek isterim. Şehirler de insanlar gibidirler, doğarlar, büyüler, gelişirler ve sonra geriye dönerler. Bizim içerisinde bulunduğumuz ve siyaset ettiğimiz noktalarda da bunların olması ve anlaşılması gerekiyor. Şüphesiz çok şey üreten arkadaşlarımız var ama doğal süreç içerisinde değişim de gerekiyor. İşin ruhuna uygun değişimin de olması gerektiğini düşünüyorum.

Aday olmam yönünde talep var

Bu anlamda, içinde bulunduğumuz siyasi partiden, Adalet ve Kalkınma Partisi tabanından, toplumun değişik kesimlerinden, hatta başka siyasi partiden olan arkadaşlarımızın bize karşı teveccühü ve bazen tacize varan zorlamaları, ricaları ile yerel siyaset alanında önümüzdeki dönemde Beykoz için hizmet üretmenin gayreti içerisinde olacağız. Teşkilatın var olan gücüne güç katmak için buradayız.

Yapacak çok daha fazla şey var

Şu andaki arkadaşlarımız elbette hizmet üretiyorlar ama yapılacak çok daha fazla şeyin olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi, şehirler de insanlar gibidirler. Yani, doğal süreçler vardır. Siz, doğarsınız, gelişirsiniz, büyürsünüz ama belli bir süre sonra olaylara biraz daha farklı pencerelerden bakmanız gerekiyor. Biz sayın Belediye Başkanı Yücel Bey dostumuzun, gerçekten Beykoz için çok şeyler ürettiğini düşünüyoruz ama artık bir değişim gerekiyor. Toplumsal dinamikler bunu gerektiriyor. Yücel Bey’in ben Ankara’dan veya daha yüksek noktalardan ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum ve şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı da kendisine müteşekkiriz, müteşekkir olmalıyız diye düşünüyorum.

Beykoz’un imkânları çok

Beykoz’un imkânlarının çok olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şekilde sınırlayan bir durumun olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde bu daha da açılacak. İki kıtayı 2 defa bağlayacak bir ilçeden söz ediyorum. Denize çok geniş kıyısı olan bir ilçeden söz ediyoruz. Geç nüfusu çok olan bir ilçeden bahsediyoruz. Bu 3. Köprü’de demir yolu da olacak; transit de olsa o köprünün ortasında bir demiryolu hattı olacak. Yeşil alanların çok fazla olduğu bir ilçeden söz ediyoruz. Turizmin yoğun olarak yaşanabileceği bir ilçeden söz ediyoruz. Son 15 yıl içerisinde Beykoz’umuzun geleneksel üretim alanlarında birtakım sıkışmalar oldu ama akıllı hareket ile biz bu potansiyeli başka alanlara sevk edebiliriz.

Beykoz’da çok zengin olan da var, bir sürü işsiz de var

Sözlerinin devamında ilçede sağlık turizmi ile ilgili birtakım projeleri olduğunun da sinyallerini veren Belediye Başkan aday adayı av. Kemal Kaya, yönetimi aldığı takdirde, tüm projelerini toplum ile paylaşacaklarını belirterek, şunları söyledi: “ Toplumda sosyal denge çalışmaları yapacağız. Çok varlıklı olanlar da var ama bir sürü işsiz de var sokaklarımızda. Bu işsizlerin sosyal olaylara neden olduklarını da biliyoruz. Biz, sosyal denge çalışmalarımız ile o insanlarımızın da elinden tutacağız.”

Kadınlara pozitif ayırımcılık

Gençlere yönelik olarak ise, sarı çizgiler ile bisiklet yollarının önünü açacaklarını ifade eden Kaya, spor ile ilgili olarak “ elinin taşın altında olduğunu” ve el verdiği ölçüde gençlerimizin spor imkânlarını çoğaltacağı” açıklamasını yaptı. Kaya, kadınların toplumda daha önemli roller üstlenebilmesi için önlerinin açılması noktasında gayret sarf edeceklerini ve pozitif ayırımcılık uygulayacaklarını da belirterek, “ yetiştirdikleri çocuklar üzerinden geleceğimizi kadınlar şekillendiriyor” açıklamasında bulundu.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Kaya, yaptığı aday adaylığı açıklamasının ardından ise, basının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Kaya’nın, yerel basın mensuplarının çeşitli sorularına verdiği yanıtlardan bazıları şu şekilde oldu:

Beykoz’da Ak Parti’de Yücel Çelikbilek gerçeği var. Siyasi olarak çok güçlü bir figür Yücel Çelikbilek. Bugüne kadar aday adayı çıkmamasının en büyük sebeplerinden biri de, Yücel Çelikbilek’in partisindeki ağırlığı diye biliniyor. Son zamanlarda aday adayı olarak Yücel Bey ile birlikte birkaç aday adayı ismi daha geçiyor. Bu isimler arasında Ak Partili Kemal Kaya’yı,  hangi özelliklerinden dolayı Belediye Başkanı yapmalı? (Gazete 216)

Ben Beykozluyum. Kapı numaralarına kadar her şeyi biliyorum; insanlar ne yapıyorlar, ne ediyorlar, sıkıntıları, mutlulukları nelerdir? İnsan hepsine yetişemiyor belki ama birçok şeyi takip ediyorum, biliyorum. Beykozlular ile beraber üzülüyorum, mutlu oluyorum. Bir tanesi bu. Bundan sonra da burada çalışacak olan arkadaşların bu özelliğinin ön plana çıkması gerektiğini ve bu kardeşinizin o özelliğinin olduğunu düşünüyorum.

Beykoz için bir avukat lâzım!

İkincisi, önümüzdeki dönem şu anda içinde yaşadığımız durumdan mülhem bir şekilde, yani mülkiyet ile ilgili birçok yasanın sıkıştırmasından dolayı dar gelen bir elbise ile şu anda oturuyoruz. Yani, yasalar ile toplum arasında çatışmaların (önlenmesi bakımından) bu dar gelen elbisenin, yasaların belli yönleri bilinerek, toplumun önünü rahatlatması yönünde esnemesi gerekiyor. Burada da en yetkin kişilerin ya da kişiliklerin hukuku bilen, hukuk ile hemhâl olan insanlar olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Beykoz için bir avukat lâzım. Beykoz’a bir muhtar lâzım. İnsanlar ile hemhal olan, onları dinleyen, çözüm üretmeye çalışan ve makamında oturmaktan daha çok, çözümün üretileceği noktalar nereler ise oralarda vaktini geçiren insanlara ihtiyaç var. Bu noktada da bizim birtakım artı değerlere sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Toplum önüne çıkanlar sorgulanmayı göze almalı

Yine, şehirlerin de insanlar gibi ruhları var. Onlar da değişime ihtiyaç duyuyorlar; doğuyorlar, yaşıyorlar, bizim vücutlarımız da öyle. Bunun için de böyle bir artı değer olduğumu düşünüyorum. Yine, toplumun önüne çıkanların, toplum tarafından her şeylerinin sorgulanmasını da göz önüne almaları gerekiyor. Yani, yaptıkları ve yapmadıklarıyla. Bu noktada da bizim kişiliğimiz ortada. ( Aday adayı olarak) çıkan arkadaşlarımızı da hem siz (basın) hem de biz sorgulayacağız. Yani, hem hangi projeleri ürettiler, hem şu ana kadar ne yaptılar, hangi ortamdalar, geçmişte ne fayda ürettiler veya ne yapabilirler? Bunlara bakacağız.

‘ Beykoz’da bir avukata ihtiyaç var’ dediniz. Oysa Beykoz’un en büyük sancısı 2B. Takip ediyorsunuz. Sokaklarda dolaşmak ile olmuyor. ( Çözüm) Beykoz Meclisi’nde de, Büyükşehir Meclisi’nde de olmuyor; Ankara’da oluyor. Ankara ile ilişkilerde “abi” görevi yapan Yücel Çelikbilek var. Hâlâ bir arpa boyu yol alınmış değil. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ne olacak? 2B olayı Belediye Başkanı’nın iki dudağı arasında mı, yoksa kimin elinde olacak? (Beykoz Ses)

Yüzde 80 oy aldığımız bir yerde biz şimdi taşlanıyoruz

Söz konusu soruya cevaben, 2B konusunda Ankara ile sadece Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in muhatap olmadığını kaydeden Kaya, şu açıklamayı yaptı: “ Sadece Yücel Bey değil, biz de bu şeyleri götürdük. Partide şu anda fiilen yetkili bir konumda değilim, bir üye olarak bulunuyorum ama bir Genel Başkan Yardımcısı’na kadar ben bu problemi götürdüm. Dedim ki, ‘ yüzde 80 oy aldığımız bir yerden şimdi taşlanıyoruz!’  Biz bunu söyledik. Biz de durmuyoruz. Belki her şey basına yansımıyor ama ( bu hususta biz de çile çekiyoruz).”

Müjde vereyim: Beykoz’un tamamının ÖPA ilân edilmesi için gayret sarf ediyoruz

Kaya, konuşmasına şu şekilde devam etti: “ Bu hususta mesela bir müjdeyi söyleyeyim; Hazine’den aldığı yetki ile tapular eğer yerel idarede olursa, orada kısmen de olsa bedel takdirinde bir inisiyatif alabileceği için biz şimdi Beykoz’un tümünün Özel Proje Alanı (ÖPA) ilân edilmesi ve yerel idareye devredilmesi için gayret sarf ediyoruz. Kardeşiniz de bunu çok yetkili insanlara söyledi ve aldığımız bir geri dönüş var; muhtemelen Parlamento açıldığı zaman bu noktada bir çalışma olacak.  Hatta sayın Genel Başkan’ımızın, Başbakan’ımızın bu noktada yani böyle bir çalışma yapılması konusunda bir talimat verdiği de söyleniyor. Bunun iyi olacağını düşünüyorum.

Hükümet iyi niyetli ama bürokrasi bu noktada engel

2B’den muzdarip olan bir kardeşiniz ve olanları çok iyi bilen bir kardeşiniz olarak şunu ifade etmek istiyorum: Birincisi, bu insanlar buralara bedava gelip oturmadılar; birilerinden satın alarak oturdular. İkincisi, eğer bir alt yapı çalışması, bir imar düzenlemesi olmuş olsaydı, bu insanlar muhtemelen tapulu ve imarlı yerlerde oturuyor olacaklardı. Üçüncüsü, biz bu insanlardan çok para istiyoruz. Şunu yetkili arkadaşlarımıza söyledik: Ramazanlarda biz gidip bu insanlara iftarlık dağıtıyoruz; kış olduğu zaman ihtiyaçları olduğunda kömür veriyoruz, yeşil kart veriyoruz. ( Ama 2B peşin tutarı) 2 bin TL dedik. Bu insanlar bunun için kredi aldılar. Daha sonra ( 2B Yasası’ndan) bu 2 bin TL (şartını) kaldırdık. Şimdi ben soruyorum: Bu Yasa çıkalı 2 yıl oldu, yasada 2 defa değişiklik yapıldı. Yasalar böyle değiştirilmez. Hükümet iyi niyetli ama ben bu noktada bürokrasinin engel olduğunu (düşünüyorum.)

Kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden yana değiliz

Konuşmasının devamında, isim vermeden ana muhalefet partisi CHP’yi de eleştiren Kaya, “ bazı siyasi arkadaşlarımızın da geçmişte yapmış oldukları uygulamalar belki bugünkü sıkıntıların kaynağını oluşturuyor. Bu çalışmaların birkaç defa Anayasa Mahkemesi’ne götürüldüğünü bizler de biliyoruz” dedi. Ana muhalefet partisinin, 2B konusunda  “ biz bedava vereceğiz” dediğini kaydeden Kemal Kaya, “ ama biz kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden de yana değiliz” açıklamasını yaptı.

Daha önce yaptığımız bir röportajda, aday adaylığı düşünceniz var mı diye sormuştum; o zaman bana, ‘ şartlar uygun olur ise’ dediniz. O günden bugüne neler değişti de,  bugün aday adaylığınızı açıklıyorsunuz? ( beykoztr.com)

Kendimde bu enerjiyi görüyorum

Tacizler çoğaldı! Ve ben bir şeyler üretebileceğimi düşünüyorum. Allah imkân verir ise, bu toplum için fayda üretebileceğimi düşünüyorum. Bu enerjiyi kendimde görüyorum ve burada yeşermiş bir insan olarak, bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada hakikaten hem Teşkilat içerisinden, hem toplumun çeşitli katmanlarından ricalar, iyi niyetler, tavsiyeler var.

( Ramazan ayında yaşanan) Görele olayından sonra şunu sormak istiyorum: İlk protestonun akabinde, Belediye oraya otobüs ile adam taşıdı, sopalı adamlar! Yerel yönetim çözümü bu şekilde mi arıyor? Doğru olan bu mudur sizce? (Gazete 216)

O alanda yoktum. Olsam söylerdim. Ama biz halk ile beraber, halk için bir şey yapmak için yola çıkan insanlarız.

Daha önce siyaset yaptığınız parti ile ( Saadet Partisi) şu anki parti arasında bir ‘ milli gömlek’ meselesi var. Siz gömleğin neresindesiniz? Gömleğiniz hâlâ milli mir? İkincisi, şu anda bulunduğunuz parti için, ‘ geçmişte de bazı sorunlar vardı, şu anda da bazı sorunlar var’ dediniz. Ak Parti’nin içerisinde bir sorun yumağı mı var? Sözlerinizi Ak Parti’de bir sorun göstergesi gibi algıladım. Var mıdır? Sonra, ‘ Beykoz’da Belediye adına yapılacak çok şey var’ demeniz, mevcut yönetimin yapmadığı anlamındadır. Bunlar nelerdir? Siz farklı ne yapacaksınız da, farklılığınızı ortaya koyacaksınız? (Doğuş Haber)

İnsanların yüzleri de eskiyor

( Ak Parti İlçe yönetimi ile ilgili olarak,) ‘ sorun’dan ziyade, düşünce farklılıklarını anlatmak istedim ben; yanlış bir algılama oldu. Ben Yücel Bey’in çok şeyler yaptığını düşünüyorum. Özellikle İstanbul Büyükşehir bürokrasisinde uzun süre kalmış olmasından kaynaklanan, orası ile ilişkisinden kaynaklanan birçok pozitif yatırımın Beykoz’a geldiğini düşünüyorum. Ama ben bunların hakikaten daha aşılabileceğini düşünüyorum. ( Beykoz için) çeşitli projelerimiz de var.

İnsanların yüzleri de eskiyor. Bu değişimin olması gerekiyor. Özellikle kongre turizmi alanında yapacağımız çalışmalar, üniversite yapılanmalarının önünün açılması, insan yetiştirilmesi noktasında Beykozluların kalitesini arttıracak, üretimi arttıracak çalışmalarımız olacak. Gençler, kadınlar ve spor ile ilgili projelerimiz var; bunları da zaman içerisinde anlatacağım.

Yıllardır Saadet Partisi’nde siyaset yaptınız, AKP’ye hemen geçmediniz. Bu yıl içerisinde birkaç ay önce AKP’ye geçtiniz. AKP’ye geçerken acaba bu kararı almanızın nedeni nedir…? ( Özgün Haber)

( Ak Parti’ye geçiş kararına ilişkin olarak…) sayın Başbakan tarafından bizim de içerisinde bulunduğumuz harekete, Numan Bey’e ve onun çalışma arkadaşlarına bir davet oldu ve biz bu davet üzerine böyle bir karar aldık. Birlikte üretebileceğimiz, toplumsal fayda elde edilebilecek alanlar olduğu noktasında karar verildi. Vatandaşlarımızın da bu noktada bizden talepleri oldu. Biz de bunları dikkate alarak, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdik.

Size göre Yücel Bey, Büyükşehir’den (destek aldı). Size göre eksik ne yaptı? Yapmadığı en önemli şey ne…?  (Beykoz Olay)

Ben mümkün olduğu kadar başkalarını eleştirmek yerine, kendi planladığım projeleri hayata geçirmeye çalışacağım. Başkalarının eksiklikleri ile değil, ben kendi üreteceklerim ile, mutfaktakilerin kendi ürettikleri ile toplumun önünde olacağım.

Öncelikle İlçe’ye dosyanızı teslim edip etmediğinizi öğrenmek istiyorum. Belediye Başkanımız Yücel Bey, üslubundan dolayı eleştirilen bir Belediye Başkanı. Başbakan’ımızın da sert bir üslubu var. Acaba siz Belediye Başkan aday adayı olarak bu üslubun kendinize yakıştırılmasına izin verecek misiniz? Belediye Başkanlığı düzeyindeki bu üslubu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de, ‘ her organizmanın bir yaşam süresi vardır; her canlı yaşar, doğar, ölür’ anlamında bir benzetmede bulundunuz. Ak Partili Belediye’yi de buna örnek olarak verdiniz, ‘ yüzler eskir’ dediniz ki, ben bundan ‘ Yücel Çelikbilek’in yüzü eskidi artık’ yorumunu çıkarıyorum; dolayısıyla bu ‘ yüz eskimesi’nde bu üslubun, bu tavrın da bir payı var mıdır? diye soracağım size. Sonra… Halihazırdaki Ak Partili Beykoz Belediyesi’nin 2009 seçimleri öncesinde bir ‘ metro’ vaadi vardı. Vaadini yerine getirmeyen bir Beykoz Belediyesi’nin adayı olarak, bunun sizi zorlayacağını düşünüyor musunuz? Yani, bu durum, sizin vaadleriniz için bir handikap olabilecek mi? Yine, konuşmanızın bir bölümünde, içerisinden demiryolunun geçeceği bir 3. Köprü’den bahsettiniz ancak ben yanlış bilmiyor isem, bu uluslar arası transit bir demiryolu. Bunu Beykoz için örnek vermenizin sebebini merak ediyorum; bunun Beykoz’a ne gibi bir artısı olacaktır? Diğer sorum şu: Beykoz bu trafikte nasıl bir üniversite kenti olacak? Bu konuda projeleriniz var mı? Son sorum ise şu: Belediye Başkanımız Beykoz ile ilgili olarak ‘ 7 kocalı Hürmüz’ benzetmesi yapıyor. Siz avukat kimliğiniz ile mi bu 7 kocalı Hürmüz’ü tek kocalı hâle getireceksiniz? Yani Beykoz, tek kocalı hâle nasıl gelecek? ( İstanbul Flaş)

Sayın Başbakan’ın üslubunu benimseyen bir insanım

Yok, dosyamı henüz teslim etmedim. Resmi süreç başlamadı, onu yapacağım… Ben şahsen sayın Başbakan’ın üslubunu benimseyen bir insanım. Acaba üsluplardan dolayı mı yüzler eskiyor? Onu bilemiyorum. Buna kamuoyu karar verir.  Yücel Bey de bizim gerçekten saygı duyduğumuz bir ağabeyimizdir. Dolayısıyla onun şahsi şeyleri ile ilgili olarak yorum yapmayı, ben en azından şu aşamada doğru bulmam.

Metro vaadini takip edemedim

‘ Metro vaadi’ dediniz. Ben metro vaadini izleyemedim ancak topluma sunacağımız projelerin de olabilirliğini tabii ki düşünmemiz lâzım. ( Vaadlerimizin) yere basıyor olması gerekir. Bu bağlamda ( 3. Köprü üzerindeki) demir yolunu söylediniz. Doğrudur, hızlı tren yolu geçecek ama biz bunu Kadıköy’den veya metro sisteminden gelebilecek bir bağlantıyı düşünüyoruz. En azından belki fiili uygulama değil de, bu 5 yıl içerisinde bunu planlara, projelere geçirebilirsek, geleceğe yönelik olarak Beykozlulara bir hizmet yapmış olarak kendimizi şey yapacağız. Yani bura ile orası arasında bir bağlantıyı tahayyülümüzden geçiriyoruz.

Keşke acılardan rant elde etmeye çalışmasalardı

Görele Köyü’ndeki olayları üzüntü ile izledim. Keşke olmamış olsaydı. Bizim insanımız düşüncelerini, protestolarını nasıl dile getireceğini bilir. Keşke böyle olmamış olsaydı. Keşke bazı siyasi partilerdeki arkadaşlarımız, bu bizim acımızdan rant elde etmeye çalışmasalardı. Keşke. Burayı kaşımasalardı. Bizim geleneklerimizde masaya davet edilmiş, masadan kalkmak… bu tür şeyler yoktur.

Yani, siz de Belediye Başkanı olsanız, ikinci gün de tekrar Görele Köyü’ne gider miydiniz? ( İstanbul Flaş)

Biz her zaman halkın içerisinde olurduk ama illa benim toplum ile inatlaşacak bir şeyim yok. Ama bir başka siyasi hareket burayı kaşıyor diye, ben de toplumun yanından çekilmem.

İstihdam için Beykoz’dan dışarı çıkmaya gerek yok

Beykoz’da trafik hakikaten bir problem. İstihdamı Beykoz’a çekersek bu, dışarı çok fazla çıkmaya engel olur. Bu, tarzlardan bir tanesidir. Bence Beykoz’da kaynak var. Biz mümkün olduğunca yatırımları Beykoz’a getirmeye teşvik edeceğiz. Belediye’de vatandaşı memnun etmek için çalışacağız.

Denizi kullanmayı düşünmez misiniz? ( Gazete 216)

Beykoz’da kazıklı yol niçin olmasın?

Deniz ile ilgili 2 konu var ancak çok netleşmediği için şimdi söylemiyorum. Kuzey- Güney aksinde çalışacak motor tahayyül ediyoruz. Artı, Beykoz’da niçin kazıklı yol olmasın? Deniz üzerinde kazıklı yol niye olmasın?

Yasaları esnetmeye çalışacağız

7 kocalı Hürmüz konusu… Hakikaten üzerimize giydiğimiz yasalar birçok yönden bizi sıkıyorlar. Bu noktada bir hukukçu olarak yapabildiğimiz kadar bunları esnetmeye çalışacağız.

Ancak, 7 kocalı Hürmüz benzetmesi şu anki hükümete uymuyor. Koalisyon dönemindeydi bu zorluk. Hükümet aynı hükümet. Niye 7 kocalı Hürmüz olsun? Olmaması gerekli yani? ( Doğuş Haber)

Ama Boğaziçi Yasası, SİT Yasası, Hazine arazileri yasası… Beykoz Belediyesi’nde yapılmak istenen müspet şeylere de bazen dava açıldığını biliyoruz. Biz tüm katılımcılar ile, aktörler ile işbirliği yaparak, Beykoz’un önünü açmaya çalışacağız.

KAYNAK: İSTANBUL FLASH HABER GAZETESİ

Haber için Arzu Başlantı’ya teşekkürler…

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb