Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 25 Mayıs 2014 2406 Görüntüleme

Beykoz da Bosna Hersek’e Yardım Seferberliğine Katıldı


 

Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediyelerin başkanları, İstanbul’da toplanarak, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e yardım kararı aldı. Beykoz Belediyesi Bayrampaşa Belediyesi’yle birlikte Bosanski Şamac bölgesine yardım götürecek.  

Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediyelerin başkanları, İstanbul’da toplanarak, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e yapılacak yardımları değerlendirdi.  MBB olarak Bosna’da 15 bölgede yardım kampanyası düzenleme kararı aldıklarını belirten MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmaralı belediyelerin tüm imkânlarını Bosnalılar için seferber edeceklerini söyledi.

Yardım Bölgeleri Belirlendi

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çağrısı üzerine birliğin Eminönü merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda, yardım yapılacak bölgeler ile yardımların aktarılmasında izlenecek stratejiler görüşüldü.

 

Toplantıya; MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda belediye başkan yardımcısı ile Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Adi Durmiç’in yanı sıra İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan da katıldı.

 

“Bosna’ya Sahip Çıkmak Görevimiz”

Bosna’da 1 milyon insanın yaşanan sel felaketi nedeniyle evsiz kaldığını ve halkın temiz su bulmakta zorlandığını ifade eden Başkan Altepe, yaşanan felaketten en az 4 milyon kişinin olumsuz etkilendiğini ifade etti. Türkiye’nin yüzde 60’ını Marmaralı belediyelerin oluşturduğunu, bu nedenle dost ve kardeş Bosna Hersek’e yardım konusunda kendilerine büyük grevler düştüğünü söyleyen Başkan Altepe, MBB olarak birliğe üye tüm belediyelerle koordinasyonu sağladıklarını ve Bosna’da selden zarar gören 15 bölgede her bölgeye 3’er Marmaralı belediye düşecek şekilde planlama yaptıklarını anlattı.

 

İBB Bosna Hersek’te

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Bosna Hersek’te 48 personel ve 19 araçla çalışmalarını devam ettirdiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ise Bosna- Hersek’te en büyük sıkıntıların ilaçlama ve ev eşyası olduğunu belirterek yürütülecek çalışmaların koordinasyon sürecinin önemine değindi.

 

Toplantı sonucunda sel felaketi çerçevesinde ilk olarak Doboj, Olovo, Maglaj, Tuzla, Brçko, Oraşje, Prijedor, Sanski Most, Ozak, Zenica, Bosanski ve Şamac için yürütülecek yardım çalışmasının detayları ele alınırken Türkiye’deki belediyelerle Bosna Hersek’teki belediyeler eşleştirilerek, yapılacak yardımların koordineli biçimde gerçekleştirilmesi için prensip kararı alındı.“

 

Bölgede acil olarak süt tozu, çekyat, sinek ilacı, buzdolabı, portatif yatak, motopomp, çocuk bezi ve mamasına ihtiyaç duyuluyor. Koordinasyon toplantısında belediyeler tarafından yapılacak yardımların eşleştirilmesi şu şekilde gerçekleşti;

 

Zenica: İstanbul Büyükşehir

Olovo: Bursa Büyükşehir, Fatih

Tuzla: Bağcılar, Üsküdar, Beşiktaş

Sanski Most: Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri

Maglaj: Kağıthane, Ümraniye, Ataşehir

Bosanski Şamac: Bayrampaşa, Beykoz

Brçko: Şişli, Bakırköy, Eyüp, Esenler

Bijeljina: Kadıköy, Çatalca, Sarıyer, Avcılar

Orajye: Esenyurt, Adalar

Prijedor: Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Kartal

Odzak: Küçükçekmece, Sultangazi

Doboj: Osmangazi, Arnavutköy, Pendik, Maltepe

Jajce: Sultanbeyli, Çekmeköy

Kakanj: Sancaktepe, Şile, Tuzla

Zavidovici: Güngören, Bahçelievler, Başakşehir

 

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb