Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 5 Aralık 2013 2309 Görüntüleme

Beykozlu Engellilerin İstihdamı Artıyor

 

 

Beykoz Belediye’nin engelli ilçe sakinlerine yönelik istihdam çalışmaları devam ediyor. İş arayan ilçe sakinleriyle işverenleri bir araya getiren engelli-işveren buluşmasında firmalar aradıkları elemana iş arayanlarda bekledikleri işe kavuştu. 

 

Beykoz Kariyer Merkezi’na kayıtlı engelli ilçe sakinlerinin davet edildiği görüşmede firmalar adaylarla iş görüşmesi yaptılar ve kriterlerine uygun adayları belirlediler.

 

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya 100 engelli ilçe sakini ve 13 firmadan insan kaynakları uzmanları katıldı.

 

Beykoz Kariyer Merkezi tarafından yürütülen çalışmada İŞ-KUR Kadıköy Şubesi’nden iş danışmanları da hazır bulundular ve firmalarla ve iş arayan ilçe sakinlerine danışmanlık hizmeti verdiler.

Engelli istihdamını artırmayı amaçlayan engelli-işveren buluşmaları belirli aralıklarla devam edecek.

Engelleri Aşmak İçin Yarıştılar

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi (TOFD) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. İlçedeki engelli öğrencilerin katıldığı yarışmada “bilgiye ve sevgiye engel” yok mesajı verildi.

TOFD’nin Ortaçeşme’deki merkezinde düzenlenen bilgi yarışmasına  Beykoz’daki çeşitli okullarda okuyan başarılı engelli öğrenciler katıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve eşi Ayşe Çelikbilek, İlçe Emniyet Müdürü Tülay Çik, Beykoz Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın eşi Ayten Erdoğan, belediye başkan yardımcıları, TODEM Sorumlusu Sevim Gülşen, TOFD Başkanı Saniye Efe ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Programda bir konuşma yapan Başkan Çelikbilek:  “Bu güzel etkinlikler başarıya ulaşmak anlamında yavrularımızı daha da kamçılıyor. Bu çocukların hepsi bize emanettir. Unutmayalım ki sağlıklı olan herkes bir engelli adayıdır. Sosyal devlet insanlığa kucak açmakla mükelleftir. Belediye olarak eksikliklerimizi gidermek, bizlerin görevidir. Engellilere daha fazla noktalar açmak, onların daha fazla yararlanacağı şekilde yapılar yapmak, boynumuzun borcudur. Bunlar için ciddi emekler sarf ediyoruz. Öncelikle Saniye Hanım ve ekibine teşekkür ediyorum ve buradaki herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

“Birbirini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir” sloganıyla çalışmalarını yürüten TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe:  “Onların küçük olduğuna bakmayın. Yürekleri büyük onların. Mağlup başladığımız bu hayatta 1-0 öne geçmeyi hak ettik değil mi? Siz de bunun farkına varın diye bu yarışmayı düzenledik. Bilgiye engel olmadığını, sevimli bedenlerde görmüş olduk. Okullarda, çevresel faktörler nedeniyle daha da yenik düşmemek, daha insani şartlarda eğitim almak için desteğe ihtiyacımız var. Yarışmanın derecelenmesinde sıralama yapmadık. Bizim gönlümüzde herkes birincidir” şeklinde konuştu.

Yarışmanın sunumunu yapan Öğretmen Yasemin Başlantı, yaptığı konuşmada: “Yaptığım meslek nedeniyle çok engelli öğrencim oldu. Bedenlerdeki engel geçicidir. Allah kimseyi yürek engeli yapmasın. Yeterki beyinde, zihinde engel olmasın. Bugün bedende engel olup çok şey başaran öğrencim var. Sorular kaçıncı sınıf oldukları dikkate alınarak hazırlandı. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

3’er kişilik 2 gruptan oluşan ve kendilerini “Akıllılar ve Aslanlar” olarak adlandıran yarışmacıların adları ise şöyle:

İnci Erdem

Selim Ünal

Elif Albayrak

Merve Bingöl

Efe Yeni

Kadir Kılıç

Yarışmanın sonunda öğrencilere günün anısına saat ve çeşitli hediyeler takdim edildi.  Daha sonra çeşitli müzikler eşliğinde eğlenilerek hatıra fotoğrafı çektirildi,  dernek üyelerince hazırlanan ikramlar tadıldı.

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb