Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 7 Nisan 2018 1402 Görüntüleme

2017 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Meclis’ten Geçti!..

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya gelen Beykoz Belediyesi Meclisi, 2017 Yılı İdare Faaliyet Raporu’nu görüşerek oy çokluğuyla kabul etti.

Belediye bünyesindeki 23 müdürlüğün 2017 yılında gerçekleştirdiği hizmet, yatırım ve çalışmalarını içeren Faaliyet Raporu, 6 Nisan 2018 Cuma günü yapılan oturumda görüşülerek onaylandı.

BI4W9325BI4W9325

Mecliste öncelikli olarak  4 Nisan 2018 tarihli tutanak ve komisyonlardan gelen raporlar oylandı. Ardından Meclis Başkanlık Divanı tarafından, 5393 sayılı yasanın 25. Maddesi gereğince hazırlanan, müdürlüklere dair tahmini ve gerçekleşen bütçelerin değerlendirildiği Denetim Komisyonu Raporu okundu.

Faaliyet raporunun görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu adına Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Salim Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi adına Grup Başkanı ve Meclis Üyesi Aydın Düzgün birer konuşma yaptı.

MECLİS

Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Salim Öztürk Beykoz Belediyesi’nin çevre, sağlık ve sosyal alanlarda Türkiye’ye örnek olan Sıfır Atık, Akıllı Atık, Evde Sağlık, Ambulans ve Binek Araç ile Psikolojik Danışma Merkezi, Sağlık Otobüsü ve Diş Muayene hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Şahıslar adına ise AK Parti Meclis Üyesi Emin Yavuz ve Sinan Çıtlak ile CHP grubu adına Aydın Düzgün söz aldı.

MECLİS _1

Başkan Yücel Çelikbilek: “Beykoz’un İmkânlarını Artırıyoruz”

Mecliste 2017 yılı yatırımları ve hizmetlere dair konuşan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Her dönem Beykoz’un imkânlarını artırıyoruz. 2009’da Beykoz’un mülkiyet sorununu çözdükten sonra 2014’te plan çalışmalarına ağırlık verdik. Bize verilen yasal imkânların hepsini halkımızın hayrına kullandık. Beykoz artık planlı hale geldi. Beykoz İstanbul’un 5. büyük ilçesi. İmar ve mülkiyette ciddi mesafe aldık. Başka ilçelerin 3 katı çaba harcayarak planları yapıyoruz. Çavuşbaşı bölgesi ve köyler hariç planları tamamladık. 1982 yılında çıkan Boğaz Kanunu’na yani öngörünüme tabi yerlerde bir şey yapma şansımız yok. Parlamento farklı bir karar almadıkça, belediye meclisinin yapabileceğe bir şey yok. 2B satışlarından elde edilen gelirle bütçemizi artırdık. 13 bin 614 adet 2B parseli satarak 887 milyon gelir elde ettik. Bunu yapan tek ilçeyiz, gelirimizi ilçe dışına çıkarmadık. Bu gelirleri de tasarruflu ve üzerinde düşünerek harcıyoruz. 2017 müdürlük yatırımlarında %75 gerçekleşme öngörerek tasarrufa gittik. Beykoz’un geleceğini düşünmekle mükellefiz. Bundan sonra da böyle hareket edeceğiz. Faaliyet raporumuzun ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yücel Çelikbilek, faaliyet görüşmelerinde ayrıca meclise, eğitimden, kültüre, alt ve üst yapı yatırımlarından bilgi işleme kadar yapılan hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Çelikbilek’in konuşmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve meclise teklifi yapılan 2017 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

MECLİS _2 MECLİS _6 MECLİS _4

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb