Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 24 Ekim 2015 2344 Görüntüleme

2016 Bütçesi Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Beykoz Belediyesi Meclisi 356 Milyon TL olarak belirlenen 2016 Yılı Bütçesi’ni oy çokluğuyla kabul etti.  

Belediye Meclisi 2016 Yılı Bütçesi ve 2016 Mali Yılı Performans Programını görüşmek üzere 24 Ekim 2015 Cuma günü toplandı. Belediye I. Başkan Vekili Manolya Demirören Tekin’in başkanlığında bir araya gelen genel kurulda öncelikli olarak 2016 Mali Yılı Performans programı görüşüldü.

Genel kurulda İdari Performans Programı hakkında bir sunum yapan mali işlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk meclis performans raporunda öngörülen faaliyet ve genel yönetim giderleri hakkında bilgi verdi.

2016 Yılı Mali Performans programına göre belediyenin müdürlük faaliyet giderlerinin maliyeti 247 milyon 277 bin TL olarak belirlendi. Genel yönetim giderleri ise 108 milyon 223 bin TL olmak üzere kaynak ihtiyacı 356 milyon şeklinde yer aldı. Sunumda müdürlüklere göre kaynak ihtiyacı da paylaşıldı.

Sunumun ardından genel kurulda yapılan oylamayla 2016 Yılı Mali Performans Programı oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinde ise ilk olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Emin Yavuz 2016 Yılı Bütçesi hakkındaki komisyon raporunu okudu. Bütçeyle ilgili olarak gruplar adına AK Parti Grup Başkanı Salim Öztürk söz alırken CHP grubu adına Cavit Öztürk görüş bildirdi.

Başkan Yardımcısı Salim Öztürk: “2016 Yatırım Yılı Olacak”  

Konuşmasında Beykoz için 2016 yılının yatırım ve dönüşümün gerçekleşeceği bir yıl olacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Salim Öztürk: “Belediyemizde 2013 yılından itibaren başlayan bir gelir artışa şahit oluyoruz. Yıllardır ilçeye hizmet üretirken gelir bulma noktasında sıkıntı yaşıyor bütçeyi nereden kısalım diye düşünüyorduk. Hamdolsun bugün gelinen noktada ciddi anlamda gelir artışı yaşıyoruz. Belediyemizde 2015 yılında 373 milyon gelir gerçekleşti. Bu gelirin büyük bir kısmı 2/B satışlarından elde edilen gelirlerdir. Bu demek oluyor ki müdürlüklerimiz 2016 yılında ciddi çalışma ve yatırımlara imza atacaklar. Belediye Başkanımızın “Beykozlu Beykoz’da Kalacak”  şiarıyla yapılacak çalışmalarla Beykoz’un imar alanında geleceği ve çehresi değişecek. Belediyemizin kasasında şu anda 500 milyon civarında bir gelir kaynağı var. Bu başarı başta Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek olmak üzere bir önceki yönetimin üstün gayretleriyle oldu. Bu geliri ilçeye hizmet noktasında en iyi şekilde kullanmak bizlerin ilçe sakinlerine borcudur. Bu sorumlukla hazırladığımız 2016 yılı bütçesinin ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm personelimize ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Salim Öztürk ayrıca müdürlüklerin 2014 ve 2015 yıllarında tahmini ve gerçekleşen bütçeleri ile 2016 yılı tahmini bütçeleri hakkında genel kurula bilgi verdi.

Meclis başkanlığı tarafından meclis üyelerinden AK Parti meclis üyeleri Yılmaz Özdemir ve Furkan Köse ile CHP’den Aydın Düzgün ve Yılmaz Işık’a söz verildi.

Meclis üyelerini görüş bildirmesinin ardından yapılan oylamayla 2016 Yılı Bütçesi oy çokluğuyla meclisten geçti.

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb