Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 26 Ekim 2013 2050 Görüntüleme

2014 Belediye Bütçesi 203 Milyon TL

 

Beykoz Belediyesi’nin yatırım, hizmet ve müdürlük harcama kalemlerini içeren 2014 yılı bütçesi ve 2014 yılı mali performans programı belediye meclisince görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe, geçen yıla göre %21, 25’lik artışla 203. 000.000 TL olarak meclisten geçti.

25 Ekim 2013 Cuma günü Meclis Başkan Vekili Birzat Mermer’in başkanlığında yürütülen 2014 yılı bütçe görüşmeleri, öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturumda yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in genel kurulda belediye hizmetleri, bütçe ve yatırımları değerlendirdiği bütçe görüşmelerinde, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri de hazır bulundu.

Mecliste öncelikli olarak 5393 Sayılı Belediye kanununun 41. Maddesi gereğince hazırlanan,  müdürlük performans hedefleri ve maliyetleri içeren program görüşüldü.  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Salim Öztürk, müdürlük hedefleri ve tahmini maliyet tabloları hakkında genel kurula bilgiler verdi.

Performans programının aktarılmasının ardından meclis başkanlığı tarafından meclis üyelerine söz verilerek, performans programı, gelirler ve bütçe harcama kalemleriyle ilgili grup sözcüleri tarafından görüşler dile getirildi.

Beykoz’un imkânları her yıl artıyor

Meclisteki hitabında ilçenin imkânlarını artırmak için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Beykoz için durmadan, 7/24 saat ve 365 gün esasına göre çalışıyoruz. Belediyemizin imkânları her yıl artıyor. Bugün 203 Milyon olarak görüşülen bütçe gelecek sene 400-500 milyon olarak görüşülecek, hem de kasada mevcut haliyle. 2/B ve tapu satışlarından elde edilen gelir belediyenin kasasına girecek. 2/B Beykoz için bir devrimdir. Bu imkânı Beykoz’a biz kazandırdık, bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Doğal sit Beykoz’a muhalefetten mirastır

Konuşmasının devamında 2/B konusunda çok ciddi adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek: “Muhalefet mensupları 2/B konusunda bizim yanımızda olduklarını iddia ediyorlar. Şayet yanımızda olsalardı 1987’de Rüzgarlıbahçe’ye verilen tapu tahsislerinin iptali ve 2/B yasasının iptali için anayasa mahkemesine gitmezlerdi. 1995 yılında ilan edilen doğal sitin altında muhalefetin imzası var.  Bir kuyuya taş atıldı halen çıkarılamıyor. İnşallah bu taşı da biz çıkaracağız ve Beykoz halkının yüzünü güldüreceğiz” diyerek süreci aktardı.

2 bin 300 kişiye tapu veriliyor

Beykoz’un ilk belediye olduğu 1984 yılından bu güne kadar başkanlık dönemlerine göre tapu çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çelikbilek İBB’den devir alınan 197 adet parselde 2 bin 300 kişiye tapu verme çalışmalarının başladığını, bu güne kadar vakıflardan takas yoluyla 347 kişiye, belediye ait parsellerde de 40 kişiye tapularını verdiklerini söyledi.

 

İlk Tapu Gümüşsuyu’na

Bölgede bulunan toplam 18 bin 795 adet 2/B parselinin belediyeye devri konusunda kararın alındığını vurgulayan Başkan Çelikbilek, milli emlak müdürlüğündeki çalışmaların bitmesiyle ilk etapta Gümüşsuyu Mahallesi’ndeki parsellerin devrinin sağlanacağını ve bu tapuların hak sahiplerine Nisan 2014 yılına kadar verileceğini müjdeledi.

Kimsenin ekmeğiyle oynamadık

Konuşmasının devamında ilçede dikilen her taşın kendi dönemlerinde yapıldığını hatırlatan  Başkan Çelikbilek iş ve işçi hakları konusunda da yaklaşımını aktardı. Başkan  Çelikbilek: “Bu güne kadar hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Biz insanların ekmeğiyle oynayan bir anlayışa sahip değiliz. Kimseyi kendi görüşünün dışında bir sendikaya üye olmaya zorlamadık. Sadece ilçeye hizmet etmek için çalıştık, başka hesapların peşinde koşmadık.  Beykoz’a bir bakın hizmet binasından sağlık ocağına yollarından kültür merkezlerine ve bir kaçı hariç muhtarlık binaları kadar hepsi bizim dönemimizde yapılmıştır. 1999 yılında ilçeye pırıl pırıl bir kültür merkezi kazandırdık yeniden seçildiğimde bir harabeyle karşılaştım. Bu dönme kültür merkezimizi de yenileyerek güzel ve ilçeye yaraşır hale getirdik. ” dedi.

 

Karlıtepe İhaleye Çıktı

Projelerin yavaş ilerlediği eleştirilere de yanıt veren Başkan Çelikbilek Beykoz’u bağlayan doğal sit alanı, öngörünüm gibi kanunlar ve kurullar nedeniyle projelerin uygulama aşamasının ilçemiz için oldukça uzun sürdüğünü ve bunları tüm Beykoz halkının bilmesi gerektiğini söyledi.

Bu engellerin aşılması halinde projelerin anında uygulamaya geçeceğini halkımızın bilmesini istediğini belirten Başkan Çelikbilek bazı projeler ve gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi. “Karlıtepe’de tüm alanı temizledik, su kuyularını açtık, alanının tel örgüsünü tamamladık, projesini ihaleye çıkardık.  Burayı aynı anda 15 bin insan kullanacak. Kılıçlı’ya bölgeye zenginlik katacak bir film platosunu kuruyoruz. Bir kısım binalar tamamlandı. Burayı 5 yıllığına Büyükşehir’e kiraya verdik. 5 yılın sonunda binalarıyla burayı biz alacağız.” şeklinde konuştu.

Nikâh Sarayı 2014’de tamam

Nikah Sarayı’nında ihaleye çıktığını söyleyen Çelikbilek projeyle ilgili şunları söyledi: “Belediye atölye garajların olduğu alana ilçeye yaraşır bir nikâh sarayı inşa edeceğiz, bu projemizde ihaleye çıktı. İnşallah 2014’te tamamlanacak. Hem de kasamızdan beş kuruş çıkmayacak. İlk defa arama kurtarma birimi kuruyoruz. Kaymakdonduran mesire alanını da ilçeye kazandırdık.  TODEM’i kurduk. Beykoz’a 200’ün üzerinde merdiven yaptık. Ocak ayında inşallah yeni merdivenlerin yapımına başlayacağız.”

Başkan Çelikbilek bütçe konuşmasında 15 bin m² alanı kapsayan Çubuklu-Kanlıca sahil şeridi düzenlemesiyle ilgili tanıtım filmini de paylaştı.

Beykoz tasarım atölyesi kuruluyor

Beykoz’un planlı bir kent estetiğine kavuşması için tasarım atölyesi kuracaklarını da söyleyen Başkan Çelikbilek şöyle dedi: “Beykoz’u Beykozlular tasarlayacak. Bu atölyede şehir plancıları, mimarlar ilçe sakinleriyle birlikte çalışacak ve üretecek.”

Çelikbilek: “Fotoğraftaki çocuğun erkek olduğunu öğrenince çuvalladılar”

Son günlerde basında belediyenin kullandığı bir afişte yer alan “türbanlı çocuk” haberine de değinen Başkan Çelikbilek: “Yöre pikniğinde annesinin evladını güneşten korumak için kullandığı bezi belediye başkanını ve AK Parti’yi yıpratmak için utanmadan kullandılar. Neredeyse anne karnındaki kız çocuğuna türban takacağımızı iddia ettiler. Oysaki fotoğraftaki çocuğun erkek olduğunu öğrenince çuvalladılar. Bezi yıpratma malzemesi yapanları toplumun vicdanına havale ediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Çelikbilek haberi çürüterek çocuğun babasının kucağında nüfus cüzdanıyla çekilen fotoğrafını da paylaştı.

Başkan Çelikbilek konuşmasının sonunda bütçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm personele ve meclis üyelerine teşekkür ederek, yeni mali yılın ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bütçe kararnamesinin meclis divan katipliğince okunmasının ardından bütçe başlıkları tek tek oylamaya sunuldu ve 2014 yılı hizmetlerini içeren bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb