Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 14 Şubat 2024 308 Görüntüleme

Emekliler Sendikası Paşabahçe’de Basın Açıklaması Yaptı!…

DİSK’e bağlı 2021 Tüm Emekliler Sendikası Beykoz Paşabahçe Mahallesinde bir basın açıklaması yaptı. Beykoz Şube Başkanının yapmış olduğu açıklamada, günümüzün ekonomik koşullarına vurgu yapıldı.

İbrahim Karalar açıklamasında emeklilerin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydederek, “Biz emekliler tam anlamıyla açlık sınıra gelmiş insanlarız. Bizi aşağılıyorlar. Bazı belediye başkanları, ‘ben döner veriyorum’, ‘öbürü ben et veriyorum’ bizim onurumuzla oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

Hükümet zammını al başına çal

“Biz kimseden sadaka beklemiyoruz. Biz 25-30 sene çalışmış insanlarız. Biz hakkımızı istiyoruz. Emekliler bunu hak etmiyor. Taksit taksit bize zam veriyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Örgütlü olmamız lazım” diye konuşan İbrahim Karalar’ın sözleri “hükümet zammını al başına çal” şeklindeki sloganlarla kesildi.

WhatsApp Image 2024-02-14 at 16.26.15

Avrupa’daki emeklilerin dünyayı gezdiğini, Türkiye’deki emeklilerin ise Avrupa’dan gelen emeklilere hizmet ettiğini dile getiren Karalar, örgütlü toplumun her zaman başarıya ulaşacağını, sendikaların her hangi bir partinin arka bahçesi olmadığını, olmaması gerektiğini, sendikaların her zaman emekten yana olması gerektiğini söyledi.

Toplantıda ayrıca, emeklilerin açlık ve yoksulluk içinde kıvrandığına ve bu kara günleri unutmayacağına vurgu yapılırken, 2002 ve 2024 yılları arasındaki emekli maaşlarının alım güçlerine yönelik açıklamalarda bulunuldu. 2002 yılında emekli maaşı ile 11 çeyrek altın alınabildiği, 2024 yılında ise en düşük emekli maaşı ile ancak 3 çeyrek altın alınabildiği ifade edildi.
16 milyon emeklinin üvey evlat olmadığı da dile getirilen toplantıya CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’da destek verdi.

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb