Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 4 Temmuz 2014 3015 Görüntüleme

Beykoz’dan Serhat Şehri Edirne’ye Ramazan Gezisi

Beykoz Belediyesi Ramazan Ayı boyunca ilçe sakinlerini serhat şehri Edirne’ye götürüyor. İlçeden Edirne’ye her gün 5 otobüs hareket ediyor.

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik eden,  eşsiz mimarideki camileriyle yurtiçi ve yurt dışından ziyaretçilerin ilgi odağı olan Edirne’ye düzenlenen gezilerde ilçe sakinleriyle tarihi noktalar ziyaret ediliyor.

Rehberlerin eşlik ettiği gezilere katılanlar başta Selimiye Camii olmak üzere Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Balkan Savaşı Müzesi (Şükrü Paşa Anıtı), Er Meydanı ve Selimiye Vakıf Eserleri Müzesi’ni görme fırsatı elde ediyor.

Ramazan’ın manevi güzelliklerinin yaşandığı ziyaret sonrasında  ilçeye dönüşte Belediye avlusunda kurulan sofrada hep birlikte iftar yapılıyor. Gezilere bu yıl 6 bin ilçe sakininin katılmasını bekleniyor.

Vatandaşları Başkan Uğurladı

Yolculuk öncesi vatandaşları uğurlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Edirne ve Çanakkale gezilerine vatandaşların ilgisinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, çeşitli geziler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Tarihe ve ecdada vefa duygusuyla bu gezileri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çelikbilek, vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb